Kruidvat en KWF werken samen

KWF.nl > Doneren > Doneer als bedrijf > Kruidvat en KWF werken samen

​“Kruidvat en KWF willen allebei dat mensen meer smeren”

Deborah Klein, marketingmanager Kruidvat

Kruidvat geeft voorlichting over zonnen

​"Kruidvat en KWF hebben allebei hetzelfde doel: meer mensen laten smeren met zonnebrandcrème”, vertelt Deborah Klein, marketingmanager bij Kruidvat. “Daarom zijn we sinds 2010 samenwerkingspartners.”

Tips en weetjes in de folder

De samenwerking begon in 2010, toen de overheid stopte met haar campagnes voor verstandig zonnen. Klein: “Retailers moesten deze voorlichting zelf gaan geven. Dus zochten we een autoriteit op het gebied van zonnen die ons hiermee kon helpen. Zo kwamen we bij KWF uit. Met de inhoudelijke informatie die we van KWF krijgen, maken we bijvoorbeeld tips en weetjes voor in onze folder. Zoals hoeveel mensen er huidkanker krijgen en tussen welke tijden je beter in de schaduw kunt blijven.”
 

Grote organisatie heeft voorbeeldfunctie

“Natuurlijk wil Kruidvat graag goede verkoopcijfers halen, maar zo’n grote organisatie heeft zeker ook een voorbeeldfunctie”, vertelt Klein. “We zijn er trots op dat we samen met KWF die educatieve taak vervullen.” Klein is nog altijd tevreden over de samenwerking. “Dat komt, denk ik, doordat het DNA van onze organisaties op elkaar lijkt. We hebben allebei een flinke dosis lef. En we ervaren KWF als een enthousiast, flexibel en spontaan bedrijf. Kruidvat zit vaak kort op de bal, zeker rond campagnes willen we snel akkoord. Andere organisaties vinden dat nog weleens lastig, maar bij KWF loopt het altijd prima.”
 

Steun voor kankeronderzoek

Naast de educatieve campagnes steunt Kruidvat elk jaar een onderzoek naar kanker. “KWF adviseert ons over de keuze van het onderzoek. Zodra het onderzoek is gestart, houden ze ons op de hoogte van de voortgang en resultaten. Daardoor beseffen we waarvoor we deze samenwerking zijn aangegaan. Kanker is nog altijd doodsoorzaak nummer 1 en de ziekte raakt ons allemaal. We graag helpen om dat te veranderen.”
 
 
 
​Marketingmanager Deborah Klein:
"We zijn er trots op dat we samen met KWF een educatieve taak vervullen."
 

Ook partner worden van KWF? Lees hier hoe dat werkt.

Select the Component and add.
Close

Wissel spaarpunten in bij Kruidvat

​In de maand juni kun je bij Kruidvat de spaarpunten van Jouw voordeelkaart inwisselen voor KWF.
Meer informatie

Smeren, kleren, weren

Wil je meer weten over de 'smeren, kleren, weren'-campagne of kun je wel wat tips gebruiken over zonbescherming? Kijk dan hier.​
Meer informatie