Fiscalist Erik Jansen over gericht geven

KWF.nl > Doneren > Schenken met belastingvoordeel > Fiscalist Erik Jansen over gericht geven
Erik Jansen geeft via een periodieke schenking

​Ik ondersteun graag de onderzoekers die de overlevingskansen van alvleesklierkanker kunnen verbeteren

Fiscalist Erik Jansen

Geven aan onderzoek naar alvleesklierkanker

“Al bijna 10 jaar maak ik maandelijks een bedrag over naar KWF Kankerbestrijding”, zegt Erik Jansen, directeur bij Innovative Tax. “Toen mijn vrouw onlangs een tumor in haar knie had, besefte ik des te meer hoe belangrijk dit is. Gelukkig was de tumor goedaardig. Ik moet er niet aan denken dat het kwaadaardig was geweest. We hebben 3 jonge kinderen.”

Gift volledig aftrekken

“Mijn donatie leg ik steeds voor 5 jaar vast in een schenkingsovereenkomst, zodat deze volledig aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Bovendien – en dat vind ik veel belangrijker - geef ik KWF hierdoor meer zekerheid over haar inkomsten. De huidige periode van 5 jaar is bijna afgelopen en ik denk erover om de volgende 5 jaar gericht aan een onderzoek te geven. Bijvoorbeeld aan het onderzoek naar alvleesklierkanker van dr. Maarten Bijlsma.

”Mijn geld daar, waar het nodig is“

De overlevingskansen voor patiënten met alvleesklierkanker zijn schrikbarend laag. Natuurlijk ondersteun ik graag de onderzoekers die dat kunnen veranderen. Door gericht aan dit onderzoek te geven, weet ik zeker dat KWF mijn geld daar inzet, waar dat het meest nodig is.”

Select the Component and add.
Close

Overlevingskansen verbeteren

Jaarlijks krijgen ruim 2.000 mensen alvleesklierkanker. “Na 5 jaar zijn nog maar 5 van de 100 patiënten in leven”, vertelt dr. Maarten Bijlsma. “Deze cijfers zijn al jaren hetzelfde en dat wil ik eindelijk eens doorbreken.”

Contact

​Hanneke Lion

Relatiebeheerder gericht geven

Tel. (020) 570 04 60

E-mail: hlion@kwf.nl