Periodiek schenken

KWF.nl > Doneren > Schenken met belastingvoordeel > Periodiek schenken

 Jij doneert hetzelfde bedrag, maar wij kunnen daarmee meer onderzoek naar kanker mogelijk maken.

Langere tijd kankeronderzoek steunen

Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Daarom steun je KWF Kankerbestrijding. Wist je dat je met een periodieke schenking extra kunt doneren, zonder dat je meer betaalt? Giften aan goede doelen zijn namelijk fiscaal aftrekbaar. De Belastingdienst betaalt als het ware een deel van je gift. Jij doneert hetzelfde bedrag, maar wij kunnen daarmee meer onderzoek naar kanker mogelijk maken.

 

Schenken met belastingvoordeel

Met een periodieke schenking verbind je je voor langere tijd aan KWF. Dat heeft niet alleen voordelen voor ons, maar ook voor jou. Wij zijn voor minimaal 5 jaar verzekerd van jouw steun. Daarmee kunnen we vooruit kijken en onderzoeken van meerdere jaren mogelijk maken. Jij profiteert van fiscaal voordeel, want een periodieke schenking is aftrekbaar. Je krijgt dus een deel van de gift terug van de Belastingdienst, terwijl wij niet minder ontvangen.
 

Bereken wat je terugkrijgt

Het bedrag dat je terugkrijgt van de Belastingdienst hangt af van de hoogte van jouw periodieke gift en het inkomen. We maakten een handige rekenhulp waarmee je precies ziet welk deel van jouw donatie wordt terugbetaald door de Belastingdienst. Vul de rekenhulp in.
 
Je moet aan  moet aan 3 voorwaarden voldoen voor het belastingvoordeel:
  1. De periodieke schenking is schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst (zie hieronder).
  2. Je schenkt elk jaar hetzelfde bedrag. Hierbij bepaal je zelf in welke termijnen dit gebeurt. Bedragen die je vóór de ingangsdatum van de overeenkomst aan KWF schonk, mogen van de Belastingdienst helaas niet worden meegerekend als periodieke schenking.
  3. Je schenkt minimaal 5 jaar schenkt minimaal 5 jaar achter elkaar hetzelfde bedrag.
 

Eenvoudig geregeld

Periodiek schenken aan KWF Kankerbestrijding is zó geregeld met een schenkingsovereenkomst. Regel het eenvoudig online of vraag een papieren formulier aan en stuur de ingevulde en ondertekende overeenkomst naar:
 
KWF Kankerbestrijding
t.a.v. Floor Busch
Antwoordnummer 3183
1000 TL Amsterdam
 
(Postzegel is niet nodig.)

Select the Component and add.
Close

Vul de rekenhulp in

​Met onze handige rekenhulp bereken je welk deel van je donatie wordt terugbetaald door de Belastingdienst.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met:

Floor Busch
Relatiemanager periodiek schenken
Tel. (020) 570 05 78
E-mail: floorbusch@kwf.nl

RSIN: 002964491