Periodiek schenken

KWF.nl > Doneren > Schenken met belastingvoordeel > Periodiek schenken

 Jij doneert hetzelfde bedrag, maar wij kunnen daarmee meer onderzoek naar kanker mogelijk maken.

Langere tijd kankeronderzoek steunen

Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Daarom steun je KWF Kankerbestrijding. Wist je dat je met een periodieke schenking extra kunt doneren, zonder dat je meer betaalt? Een periodieke schenking is namelijk volledig aftrekbaar bij je belastingaangifte. Hierdoor krijg je een deel van je gift terug.

 

Bereken wat je terugkrijgt

Het bedrag dat je terugkrijgt van de Belastingdienst hangt af van de hoogte van je gift en je inkomen. We maakten een handige rekenhulp waarmee je precies ziet welk deel van jouw donatie wordt terugbetaald door de Belastingdienst. Vul de rekenhulp in.
 

Een periodieke schenking

De term 'periodieke schenking' kan wat verwarrend zijn, want niet alle structurele donaties vallen hieronder. De belangrijkste voorwaarde is dat je donatie moet zijn vastgelegd in een overeenkomst voor minimaal 5 jaar. Je kunt een overeenkomst alleen aangaan voor toekomstige giften, dus donatie die je vóór de ingangsdatum van de overeenkomst aan KWF schonk, mogen van de Belastingdienst niet worden meegerekend.

Het voordeel van periodiek schenken voor ons is dat we langere tijd zijn verzekerd van je steun. Zo kunnen we onderzoeken van meerdere jaren mogelijk maken. 

Eenvoudig geregeld

Je kunt je periodieke schenking meteen vastleggen in een schenkingsovereenkomst. Regel het eenvoudig online of vraag een papieren formulier aan en stuur de ingevulde en ondertekende overeenkomst naar:
 
KWF Kankerbestrijding
t.a.v. Floor Busch
Antwoordnummer 3183
1000 TL Amsterdam
 
(Postzegel is niet nodig.)
 
Als je een periodieke schenking aangaat, stoppen we automatisch je eventuele huidige structurele donatie. Zo voorkomen we dat je dubbel betaalt.

Select the Component and add.
Close

Vul de rekenhulp in

​Met onze handige rekenhulp bereken je welk deel van je donatie wordt terugbetaald door de Belastingdienst.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met:

Floor Busch
Relatiemanager periodiek schenken
Tel. (020) 570 05 78
E-mail: floorbusch@kwf.nl

RSIN: 002964491