Hoe werkt belastingvrij schenken?

KWF.nl > Doneren > Schenken met belastingvoordeel > Hoe werkt belastingvrij schenken?
Geld

 

Voordelen van schenken met belastingvoordeel

Dankzij de giften van onze donateurs financieren we momenteel ruim 500 onderzoeken, die stuk voor stuk bijdragen aan betere vooruitzichten voor (ex-)kankerpatiënten. Want minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten: dát is toch wat we allemaal willen? Je kunt hier op een slimme manier aan bijdragen, door te schenken met belastingvoordeel.

Wat is schenken met belastingvoordeel?

Schenken met belastingvoordeel wordt ook wel 'periodiek schenken' genoemd. Dit is een slimme manier van geven. Een periodieke schenking is namelijk volledig aftrekbaar bij je belastingaangifte. Je krijgt maximaal 37,05% van jouw donatie terug wanneer je voor vijf jaar bijdraagt aan langdurig baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek. 

Welk bedrag krijg je terug?

Het bedrag dat je ontvangt van de Belastingdienst hangt af van de hoogte van jouw gift en inkomen. Via onze handige rekenhulp kun je direct zien welk voordeel voor jou geldt.  Vul de rekenhulp in.

Wat zijn de voorwaarden?

De term 'periodieke schenking' kan verwarrend zijn. Niet alle structurele donaties vallen hieronder. Drie belangrijke voorwaarden waardoor je in aanmerking komt voor belastingvoordeel:

1.De periodieke schenking is schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst.
2.De donatie loopt vijf jaar (of langer).
3.De gift is elk jaar hetzelfde bedrag.

Let op: je kunt een overeenkomst alleen aangaan voor toekomstige giften. Donaties die vóór de ingangsdatum van de overeenkomst aan KWF zijn geschonken, rekent de Belastingdienst niet mee.

Hoe ga je een overeenkomst aan?

Een periodieke schenkingsovereenkomst is eenvoudig te regelen en gratis. De snelste manier is door het online formulier in te vullen, maar je kunt natuurlijk ook een papieren formulier aanvragen. In het laatste geval stuur je de ondertekende overeenkomst (zonder postzegel) naar:
 
KWF Kankerbestrijding
t.a.v. Team Periodiek Schenken
Antwoordnummer 3183
1000 TL Amsterdam
 
Wij verwerken de gegevens en sturen een bevestiging met een kopie van de overeenkomst retour. Als je een periodieke schenking aangaat, stoppen we automatisch de eventuele huidige structurele donatie. 
 

Select the Component and add.
Close

Vul de rekenhulp in

​Met onze handige rekenhulp bereken je welk deel van uw donatie wordt terugbetaald door de Belastingdienst.

Contact

Onze adviseur Bianca Scharroo staat graag voor je klaar. Neem contact op via 020 - 570 05 78 of stuur een e-mail naar periodiekschenken@kwf.nl.

 
RSIN: 002964491