Erik legde zijn donatie langere tijd vast

KWF.nl > Doneren > Schenken met belastingvoordeel > Erik legde zijn donatie langere tijd vast

​Als ik dan toch van plan ben te doneren, dan kan ik het net zo goed structureel doen”

Erik, periodiek schenker KWF

“Hopelijk gaan we in kankeronderzoek grote stappen maken”

Erik (30) is al een paar jaar donateur van KWF Kankerbestrijding en legde dit jaar zijn structurele gift voor onbepaalde tijd vast. “Als ik dan toch al van plan ben te doneren, dan kan ik het net zo goed structureel doen”, aldus Erik. “Door middel van de belastingteruggave die geldt voor periodieke schenkingen kan ik meer geven aan KWF zonder zelf meer te betalen. Dat is hartstikke mooi.” Met zijn steun wil Erik zijn steentje bijdragen aan nieuwe behandelmethoden voor kanker en verbeteringen in de kwaliteit van leven van patiënten. Hij weet helaas als geen ander hoe belangrijk dat is.

Pijn aan de ribben

“Toen ik 10 jaar was, is bij mijn moeder longkanker geconstateerd. Ze had af en toe pijn aan haar ribben aan de rugzijde, waar foto’s van werden gemaakt. Op een middag kwam de huisarts langs met het slechte nieuws. Ze had longkanker en uitzaaiingen in de keel en luchtpijp.”

Gezin het allerbelangrijkste

Eriks moeder begon aan behandelingen en was heel strijdlustig. “Als er een kans was om maar iets langer te blijven leven en langer bij haar gezin te zijn, dan was dat voor haar het allerbelangrijkste. Ze zei wel eens tegen mij dat ze door wilde gaan totdat ik zelfstandig zou zijn.”
  
“Mijn moeder onderging eerst een heftige operatie waarbij haar linkerlong werd verwijderd. Daarna is ze bestraald in het AMC. Na deze behandelingen bleek dat de kanker was blijven zitten en begon ze met chemotherapie in het VUmc. Toen ook dat niet het gewenste effect had, is mijn moeder beland in prematuur onderzoek van medicijnen. Ik weet dat ze verschillende medicijnen heeft geprobeerd die in de eerste fase zaten van onderzoek op mensen.”

Kwaliteit van leven is van belang

Erik zag op jonge leeftijd welke invloed kanker heeft op het leven van de patiënt en de naasten. “Heel het leven verandert. In die jaren kwam de kwaliteit van het leven ook op het spel te staan. Vakanties worden anders, weekenden worden anders. In de eindfase zat mijn moeder met zuurstofapparaat en morfinepompje in de woonkamer. Dat is een van de punten waar ik het meeste moeite mee heb en waarom ik verbetering van de kwaliteit van leven zo belangrijk vind.”

Na een lange strijd overleed de moeder van Erik toen hij 14 jaar was. “Dat zal altijd moeilijk blijven en het blijft een gemis. Ik hoop dat we in kankeronderzoek hele grote stappen gaan maken en daarbij niet alleen naar genezing streven, maar ook naar kwaliteit van leven. Die balans is van belang. Dat is ook de reden dat ik het erg mooi vind wat KWF doet en ik er graag bij betrokken wil zijn.”
 

Erik koos voor periodiek schenken aan KWF. Daarbij leg je je donatie voor minimaal 5 jaar vast en krijg je tot 37,05% van je donatie terug van de Belastingdienst.

Select the Component and add.
Close

Ook steunen met voordeel?

​Bij periodiek schenken leg je je donatie voor minimaal 5 jaar vast in een overeenkomst en krijg je tot 37,05% van je gift terug van de Belastingdienst.
Meer over periodiek schenken

Hoeveel krijg je terug?

​Met onze handige rekenhulp bereken je welk deel van je donatie wordt terugbetaald door de Belastingdienst.