28 dagen niet roken

Roken kan echt niet meer, doe daarom mee met Stoptober. In heel Nederland helpen rokers en niet-rokers elkaar 28 dagen lang om te stoppen met roken. Dat is Stoptober. Meld je nu aan op Stoptober.nl Grijp deze kans: met z'n allen gaat het lukken.

Roken en kanker

KWF.nl > Preventie > Roken en kanker
Select the Component and add.
Close

KWF ondersteunt Stoptober

Roken kan echt niet meer en daarom ondersteunt KWF Stoptober. Met z'n allen 28 dagen niet roken in oktober.
Meer over KWF & Stoptober

Gevolgen van roken

Roken zorgt voor de meeste ziekte en sterfte op jonge leeftijd. Je kans op longkanker en andere soorten kanker is groter als je rookt. Ook heb je meer kans op bijvoorbeeld longziekten, hart- en vaatziekten en diabetes.
Meer over de gevolgen van roken
Select the Component and add.
Close

Facts over roken

  • ​ongeveer 30% van alle kanker is gerelateerd aan roken
  • ruim 85% van de longkanker komt door roken
Waarom rookvrij

Longkanker

Longkanker is de vierde meest voorkomende soort kanker in Nederland. Jaarlijks sterven meer dan 10.000 mensen aan deze ziekte.
Meer over longkanker
Select the Component and add.
Close

'Ik vind het vreselijk voor mijn dochter'

​Veel longkankerpatiënten beseffen tijdens hun ziekte pas wat roken met ze heeft gedaan. Judith (62): 'Ik ben een schijntje van wie ik was. En allemaal door dat stomme roken.'

Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker maakten samen met Frans Bromet 9 portretten van longkankerpatiënten. Ze vertellen over hun ziekte en hun rookverslaving. En hoe dit hun leven heeft beinvloed. Judith: 'Ik vind het vooral erg voor mijn dochter. Zij moet straks haar moeder missen.' 

Select the Component and add.
Close