Fellowships

KWF.nl > Onderzoek > Dit onderzoek maken we mogelijk > Fellowships

​Mijn droom en ambitie is dat de diagnose kanker niet meer gelijk komt te staan aan een doodvonnis.

Dr. Stefan Willems, KWF-fellow

Beloftes van nu, helden van de toekomst

​Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers. Hiermee kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Er zijn fellowships voor fundamenteel kankeronderzoek, klinisch kankeronderzoek, sociaal-oncologisch kankeronderzoek en translationeel-toegepast kankeronderzoek. Het aantal beschikbare plaatsen per fellowship varieert van 1 tot 5 per jaar. De duur is 2 tot 4 jaar, afhankelijk van het type fellowship.

Fellows moeten zelf hun programma samenstellen en minimaal één stage volgen aan een (gerenommeerd) buitenlands topinstituut. Zo kunnen zij niet alleen hun eigen kennis verrijken, maar ook die van collega's in Nederland. KWF Kankerbestrijding verwacht van fellows dat zij een belangrijke rol blijven spelen op het gebied van kankeronderzoek. Uit evaluatie blijkt dit zo te zijn. KWF ziet het fellowshipprogramma dan ook als een goede investering in nieuwe generaties topspecialisten. Het biedt jonge talenten de kans om te excelleren in hun vakgebied. Zo kunnen zij de uitstekende naam die Nederland op het gebied van kankeronderzoek heeft hooghouden.

Ik houd me al tien jaar bezig met onderzoek naar borstkanker - altijd met substantiële en cruciale steun van KWF Kankerbestrijding. Als KWF-fellow kreeg ik een vierjarige beurs. Daarvan heb ik twee jaar in Cambridge kunnen studeren en onderzoek kunnen doen bij de beste laboratoria. Met die kennis werk ik nu twee jaar voor het Nederlands Kanker Instituut.

(Wilbert Zwart, onderzoeker moleculaire pathologie en teamleider bij het Nederlands Kanker Instituut) 

Onderwijs- en opleidingsprogramma

Het fellowshipprogramma is een succesvol onderdeel van het Onderwijs- en Opleidingsprogramma van KWF Kankerbestrijding. Met de fellowships levert KWF Kankerbestrijding een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het oncologische zorg- en onderzoeksveld. Dit verstevigt de positie van Nederland als onderzoeksland. 

Naast de fellowships kent KWF nog diverse andere opleidings- en onderwijssubsidies. Tot het vaste aanbod behoren:
 
​Subsidievorm ​Omschrijving ​Duur
​Stagebeurs voor studenten ​Buitenlandse onderzoekstage aan een gerenommeerd instituut.​ ​Max. 6 maanden
​Stagebeurs voor academici ​Opdoen van specifieke kennis en ervaring in het buitenland.​ ​2 weken tot 1 jaar
​Onderzoeksbeurs voor arts-assistenten ​Leren van laboratoriumvaardigheden of opdoen van onderzoekservaring op het gebied van technologieontwikkeling in Nederland.​ ​1- 3 jaar
​KWF-stipendium voor gepromoveerde arts-assistenten​ ​Het voortzetten van wetenschappelijk onderzoek naast de klinische taken​. ​1 jaar
 

 

 

Select the Component and add.
Close

Toegekende fellowships

Benieuwd welke talentvolle onderzoekers onlangs een fellowship hebben gekregen?

Steun fellowonderzoek

Bedrijven die een bijdrage willen leveren aan onze missie ('minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven') kunnen vanaf 200 euro per maand een fellowonderzoek steunen.
Word zakenvriend